Ga naar de inhoud

Prima-fm Topper

De Prima-fm Toppers van 2024

Week 9

Ik ben op 21 januari als zondagskind geboren onder het teken Waterman.

Als kind zong ik urenlang liedjes voor mijn ouders, en later, tijdens mijn schooltijd, mocht ik voor het eerst van het podium proeven.

Zoals veel kunstenaars leerde ik een beroep uit de middenklasse. Voor mij was het het creatieve beroep van dameskledingmaakster. Wij vrouwen houden nog steeds van mode. En dus bracht ik kostbare tijd door als verkoopster in een boetiek waar ik al heel lang werkte. Ik denk dat vooral de dames mij hier zullen begrijpen.

Mijn nieuwsgierigheid naar kennis leidde me naar seminars variërend van voedingsadvies tot kaartlezen tot het punt waarop ik mezelf volledig onderdompelde in de wereld van de muziek en een artiest hoorde genaamd Shania Twain. Vanaf dat moment wist ik dat ik eindelijk was aangekomen, op zoek naar wat mij diep in mijn ziel vervulde.

Toen kwam deze bijzondere dag waarop ik mensen met mijn stem wist te raken.

Vanaf dat moment besloot ik alleen nog maar in de muziek te werken en van mijn kunst mijn carrière te maken.

Ik verslond elk klein beetje kennis dat ik me kon veroorloven. Als studiozanger, auteur en componist heb ik veel waardevolle metgezellen leren kennen, zoals: Christian Maier, Andreas Gabalier, Kurt Keinrath, Walter Reischl, Hubert Molander, Waterloo, Steirerbluat, Huby von den Mölltalern, Monika Martin, Silvio Samoni, Mike Werner enz. weten het.

Mijn debuutsingle ‘Was Liebe ist’ werd onmiddellijk afgespeeld en in 2005 op vijf federale staatsradiostations van het ORF gespeeld. “Love for Eternity” bereikte nummer 7 op de Media Control in Oostenrijk in januari 2009, gevolgd door “Seven Steps” in 2011, waar ik hoog scoorde in de DJ-hitlijsten . Het enige dat mij werd ontzegd, was de echte doorbraak. In 2015 begon ik opnieuw met het album “Wendepunkt” en opnieuw was ik nog steeds ver van het doel.

In 2016 besloot ik de Shania Twain-route te gaan, wat de trigger was voor mijn artistieke carrière. Met Kurt Keinrath, beter bekend als de gitaarvirtuoos van de EAV, heb ik mijn hartenwens vervuld: ooit een countryalbum produceren .

In augustus 2016 kwam Werner Schneeweiß van 3selectmusic bij mij, met wie ik in 2011 al zeer succesvol de 3select EMX uit “Seven Steps” had geïmplementeerd. Als manager en mentor maakte Werner me bijna gek omdat hij me belangrijke vragen stelde die niemand me ooit eerder had gesteld en het resultaat van mijn antwoorden is het laatste album “Don’t give up” inclusief alle bescheiden details van Cover, logo, PR-tekst en een “Ik heb geen man nodig” – 3select 3d Vision.

Met het album “Don’t give up” wil ik al mijn waardevolle metgezellen, fans en vrienden die in mij geloven enorm bedanken.

De volgende stap in mijn muziekcarrière bracht mij naar Nashville/Tennessee in de VS, waar countrymuziek thuis is.

Helaas is de single nog niet te vinden op YouTube of Spotify.

Week 8

Op 14 februari, Valentijnsdag verschijnt de nieuwe single van Michel Valentine met de titel “Sterren boven Santorini”. Michel is woonachtig in het Limburgse Kerkrade en is al ruim 25 jaar actief in de muziekwereld. Wat begon met een playback actgroeide uit tot liveoptredensals zanger. Hij heeft al diverse singles uitgebracht o.a. “Eenzaamheid” en “Lied van de nacht”, de liedjes werden bij deradiozenders goedontvangen.

“Sterren boven Santorini” neemt je mee van het koude Nederland, naar één van de mooiste eilanden van Griekenland. Bij het horen van deze prachtige Griekse klanken verlang je ongetwijfeld naar de zomer.  Michel heeft goede contacten metproducer en tekstschrijver Huub Arents. Hij produceerde en schreef “Sterren boven Santorini”. De single is opgenomen in het Limburgse Valkenburg in de studio van Will Geerling die er een prachtig arrangement van wist te maken! “Sterren boven Santorini”is te beluisteren op alle streamingsdiensten waaronder Spotify en Apple Music.

Week 7

Het doel van Djason Janssen om zijn repertoire elk jaar te laten groeien krijgt met z’n vierde single ‘Weet niet eens je naam’ een vervolg. Met name dansbare nummers zingt hij graag op de bühne en dat levert hem over het algemeen leuke reacties op. Djason was eigenlijk van plan om een cover op te nemen, maar producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio uit De Meern had heel iets anders voor hem in petto. Frank had namelijk samen met één van zijn vaste tekstschrijvers, Björn de Leijer, een feestnummer van jewelste geproduceerd en deze vond hij zeer geschikt voor het jonge talent uit Velp.

Djason: ‘Frank wist mij met de demo inderdaad te overtuigen. Het feestgehalte in deze foxtrot is bijzonder hoog en ook de toevoeging van de heerlijke accordeonklanken zorgen voor de juiste stemming. Wat dat betreft ben ik heel blij met Verkooyen. Hij zit natuurlijk al vele jaren in het vak en weet heel goed welke stijl het beste bij de artiesten in z’n stal past. Ondertussen ben ik iets meer dan twee jaar bezig met mijn zangcarrière en had als streven om binnen vijf jaar een eigen herkenbare sound te creëren. We zitten nu al op de goede weg. Als deze single me ook meer naamsbekendheid oplevert en ervoor zorgt dat ik optredens krijg buiten de provinciegrenzen, dan kan mijn geluk niet op. Men kan me boeken via Facebook, Instagram en Whatsapp. Uiteraard staan de clips van m’n vorige liedjes op YouTube. De mensen die me nog niet kennen krijgen dan een beeld van wat ik allemaal kan.’

Met dank aan: ScorePromotions

Week 6

Ter ere van de verjaardag van  dochter Mariola heeft Danny  deze nieuwe single opgenomen.

Apart om te zien hoe de jaren voorbij vlogen en dat ik samen met mijn kleinkinderen de videoclip op heb genomen met vele herinneringen van weleer.

De speciale band tussen vader en dochter is te horen  in een  prachtige song en  in mooie videoclip te bekijken

Cameraman en montage is in handen van Jaap Van Didden.

Week 5

Beppie Kraft heeft een nummer uitgebracht met de Nederlandse volkszanger Wolter Kroes.

‘Over de brug’ is een tweetalig duet dat gemaakt is door Michiel Schraven. Hij schreef het lied ooit in de Vinex-wijk Nieuwland in Amersfoort op een gure winterdag, verlangend naar zijn studentenstad Maastricht, waar hij een groot deel van zijn leven woonde en Gezondheidswetenschappen studeerde.

Thuiskomen
Volgens hem was Beppie Kraft eigenlijk de enige die dat gevoel en de sfeer van het liedje kan overbrengen zoals het ooit bedoeld is. In een gesprek met Wolter Kroes kwam Michiel tot de conclusie dat het liedje eigenlijk veel universeler is: “Iedereen heeft wel een plek waar je ‘over een brug’ het gevoel hebt dat je thuiskomt. En de diepere laag; ooit gaan we allemaal een brug over en komen we thuis op een plek waar we alleen maar onvoorwaardelijke liefde en verbondenheid met alles en iedereen zullen ervaren”, zo staat in het persbericht.

Producenten
Songwriter Michiel Schraven bracht beide artiesten bij elkaar en de vaste producer van Wolter Kroes, Hans van Vondelen, en Joep Servais van Marlstone Music, produceerden gezamenlijk de nieuwe single.

Week 4

Alwin van den Heuvel vermaakt intussen al een aantal jaren het publiek met zijn zangkunsten. In eerste instantie wilde Alwin dat doen voor zijn plezier, maar uiteindelijk besloot hij het toch professioneel aan te pakken.

Nadat hij in 2022 zijn debuutsingle “Kom schat” uitbracht, heeft hij even gewacht met een nieuwe single maar nu in 2024 is het dan zover en komt hij met “Kon ik je maar vergeven”. Deze single lag al een tijdje klaar bij Joris van Dijk van Sonic Solutions, tot ik op een dag bij hem kwam en vroeg of hij nog een mooi nieuw nummer voor mij kon maken. Joris attendeerde mij op dit nummer en toen ik de melodie hoorde was ik al akkoord, hij heeft er een prachtige productie van gemaakt waar ik dan ook super trots op ben.

2024 gaat helemaal een mooi jaar worden want ik ga door, er komt een 3e single aan en ik heb naast mijn normale optredens in Nederland ook nog een paar prachtige optredens te verzorgen in het buitenland. Daarnaast blijf ik ook nog mijn optredens doen in mijn eigen regio met Alwin & Friends waar wij in uitverkochte kroegen een mooi zang concept neer zetten.

Maar naast al deze mooie dingen die ik als hobby doe, heb ik natuurlijk een prachtig gezin waar ik super trots op ben en waar ik graag de vrijetijd die ik nog over heb aan spendeer, want zonder de steun van mijn gezin kan ik dit niet allemaal doen, aldus een trotse Alwin.

Met dank aan: Willem de Bie

Week 3

Dit is de nieuwe single van Werner Draad. Dit vrolijke nummer, dat ook deze keer geschreven is door Werner Draad, blijft herkenbaar vanaf de eerste noot.

In dit volks klinkende liedje vraagt Werner of je mee gaat voor een biertje en een borrelhap. Door de accordeon word je meteen meegenomen in de sfeer van de kroeg waar jij het liefste bent met je vrienden. Een leuke uptempo song! De meezinger voor in de late uurtjes! Ook deze keer is de single geproduceerd door Patrick Schouten in de SSR-studio in Oirschot. Manfred Jongenelis heeft de accordeon partij voor zijn rekening genomen. Met zijn nieuwe single “Met Mij Op Stap” kan weer een super leuk nummer toevoegen aan zijn repertoire.

Week 2

De Achterhoekse zanger Denys komt met een feest- en tevens carnavalsnummer, met als begin de woorden ; “Als het tegenzit”. Iedereen maakt wel eens een mindere periode mee in het leven en zit het soms allemaal even niet mee, dan is het belangrijk om te weten dat je uiteindelijk zelf de slingers moet ophangen. Als dan “Toedeledie, Toedeleda, Toedeledokie “, wat de titel is van dit nummer, je vrolijk maakt, is het doel al half bereikt.

Het nummer is een mix van feestelijke klanken, gezelligheid, een wisselend tempo, en een hoog meezinggehalte wat het nummer een opvallend karakter heeft gegeven. De tekst is geschreven door Arie Kuipers en de produktie is opgenomen bij de jonge talentvolle producer Dylan van der Feen in The Office Studio in Schraard.

Eerder had Denys al veel succes met zijn singles; “Sexy Lady “, Nou je doet maar”, “Guus kom naar huus”, “He meissie”, “Jij laat mijn bloed weer sneller stromen”, “Jonge god van 50”, “Mooie meisjes”, “Laat me nooit meer alleen!”, “Marie”, en het in juni uitgekomen “Je bent zo mooi!” waarmee hij landelijk nog steeds gedraaid wordt op diverse radiozenders in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland.

Toedeledie, Toedeleda, Toedeledokie!” komt net als zijn vorige single uit onder het label van CD Hamster Music. De videoclip is gemaakt door Jaap van Didden van JVD-Recording.
Met dit heerlijke nummer laat Denys horen dat hij beschikt over een breed scala aan Nederlandstalige muziek waar zijn hart ligt, van romantisch tot feest.

Met dank aan: Willem de Bie

Terug naar boven